Terug naar het overzicht

Psychopathologie voor trainingsacteurs

Verschuift in een training het perspectief ineens naar onbegrepen gedrag? Krijg je (meer) aanvragen uit de zorgsector betreffende psychisch kwetsbaren? En wil je heldere feedback geven vanuit een kwetsbaarheid? Je verdiepen in de psychopathologie? Een trainer snel en gedegen faciliteren en goed aansluiten bij de vragen van de deelnemer? Nu eens écht duidelijk hebben hoe het eigenlijk zit met onbegrepen gedrag? En wil je je als acteur daarin verder ontwikkelen?

Dan is deze cursus echt iets voor jou.

In 3 dagen nemen Elseline Kraak en Claudia van Mechelen je mee in de wondere wereld van het acteren in trainingen die gaan over kwetsbaar en onbegrepen gedrag.

Wie zijn wij?

Elseline Kraak is eigenaar van Craeck training&coaching ( craeck.nl ) en geeft daarnaast trainingen aan medewerkers van Kwintes (GGZ) die meer kennis en vaardigheden willen opdoen in hun vakgebied. Ze is gespecialiseerd in de trainingen psychopathologie, suïcide preventie, communicatieve vaardigheden (onder andere gebaseerd op NLP) en omgaan met agressie en emoties. Ze werkt regelmatig samen met trainingsacteurs tijdens diverse trainingen en heeft veel praktijkervaring in de GGZ. Zij zal het inhoudelijke gedeelte van deze 3-daagse verzorgen .

Claudia van Mechelen is een trainingsactrice met ruime ervaring in het acteren binnen GGZ en overige hulpverlening. Kennis van onbegrepen gedrag en psychopathologie helpen haar ook bij het acteren in trainingen rondom agressie, suicide preventie, complexe scheidingen en zelfs helpt het haar soms spelinvulling geven bij een reguliere communicatie trainingen . Zij zorgt voor het spel en belevingsinput van deze 3 daagse.

Wat gaan we doen?

We nemen je inhoudelijk mee in de varianten van onbegrepen gedrag. Je krijgt inzicht in de effecten en de last die het mensen met een psychische kwetsbaarheid brengt. Je herkent mogelijke oorzaken, triggers en versterkers en weet deze tijdens je spel zichtbaar te maken voor je deelnemer. Je krijgt handvatten je eigen spel geloofwaardiger en doorleefder neer te zetten. Zo bied je de cursist de mogelijkheid op gelijkwaardige wijze aan te sluiten bij mensen met een kwetsbaarheid. We bieden gestructureerde inhoud en leggen nadruk op spel en feedback. Zo ben je nadien in staat om makkelijk te schakelen op onbegrepen gedrag en dit op een vlotte wijze te integreren in je spelaanbod.

Doel:

  • Inzicht in de werking en effecten van onbegrepen gedrag
  • Inzicht in het effect op de communicatie
  • Handvatten ter verbetering van de communicatie bij onbegrepen gedrag
  • Geloofwaardig de kwetsbaarheden spelen
  • Gelaagd spel en opbouw daarvan
  • Belonen tijdens het spel
  • Concrete feedback geven gericht op het onbegrepen gedrag en het effect van het gesprek

Wanneer, wat, waar en hoeveel?

Zaterdag 26 september : psychose, schizofrenie en angsten

Zaterdag 10 oktober : persoonlijkheidsstoornissen

Zaterdag 31 oktober : autisme en licht verstandelijk beperkt (lvb)

Alle cursusdagen zijn van 10.00 tot 16.00 bij Dito training in Apeldoorn. Er is plek voor maximaal 8 deelnemers.

Je investering voor het volgen van een losse dag is 225,- Het volgen van alle drie de dagen vraagt een eenmalige investering van 600,-. In beide gevallen is het bedrag inclusief koffie, thee, lunch en gratis parkeren. Alle bedragen zijn inclusief btw.

*Als de corona maatregelen ( zoals die per 1 juni zijn) van kracht blijven, is de cursus met maximaal 5 deelnemers en vragen we je om zelf je lunch te verzorgen. Uiteraard stellen ook wij je daar tijdig van op de hoogte.

Please follow and like us: